miercuri, 4 februarie 2015

DIAGNOZA ZILEI DE IERI - PANACEU PENTRU MAINE

Incarcate vremuri traim, dragi colegi!

Incarcate de patimi prost gestionate! Si de intrebari la care gasim din ce in ce mai greu raspunsuri corect argumentate! Sau primim raspunsurile chiar inaintea intrebarilor!

Sunt zile pline de realitati dure, de adevaruri pe care le-am ignorat lungi perioade de timp! La fel ca atunci cand ignori ani la rand o durere in glezna spunandu-ti ca asta nu-ti va aduce invaliditatea, caci oricum nu-ti vei dori sa devii maratonist, ci doar sa poti sta din cand in cand in picioare!

Ma intersectez in ultima vreme cu persoane care, desi nu prezinta semne ale vreunei suferinte vizibile, au totusi mari probleme cu echilibrul lor fiintial! Echilibrul lor sufera fundamental! Si odata cu echilibrul, integritatea lor se degradeaza!

Despre evolutia omului de la starea primordiala de fetus, la cea avansata, de fiinta dotata cu inteligenta superioara si perceptie extrasenzoriala, s-au spus multe si avem de unde sa ne informam. Insa ceea ce il transforma pe acesta din om in gasteropod, asta ramane un mare mister!

Omul, in trecerea lui efemera pe Terra, parcurge anumite etape existentiale, si tinde catre un traseu ascendent. In general. In mod particular, insa, exista si exceptii. Iar ceea ce ii modifica traiectoria nu sunt, asa cum s-ar crede, evenimentele externe sau fenomenele naturale, cum ar fi un ghiveci de flori in dinamica sa de la balcon, sau vantul, ploaia, uraganele, ci propriile temeri, preconceptii, falsele convingeri! Uneori chiar increderea in fortele proprii! Sau o slaba auto-evaluare! De ipocrizie nici nu mai amintesc, caci ce ii place cel mai mult omului modern, mai mult decat a se minti pe sine! Se trezeste in fiecare dimineata si... care este primul sau reflex? Nu acela de a se spala pe fata, caci asta presupune sa deschida ochii! Si odata cu asta, se intampla sa se si vada! Nu! Omul nostru, cu ochii inchisi, daca se poate in intuneric mental, isi mangaie organul care ii ofera cea mai mare satisfactie! Si mandru de el, isi incepe ziua cu o noua minciuna!

Doar timpul si convenientele civilizatiei moderne il fac pe om sa-si caute, si uneori sa-si afle, verticalitatea! Si sa inceapa apoi ziua cu o cafea (de ce nu, cat mai amara, caci nu-i asa, cu cat e mai amara cafeaua, cu atat viata pare mai dulce)!

Dar ce te faci cand, desi aparent sanatos, fara sa prezinte semne vizibile de suferinta, omul manifesta dintr-odata tonalitati comportamentale bizare, din categoria tulburarilor repetitive, aproape obsesiv-compulsive? Si ce te faci cand nici chiar propriul organ (nu va ganditi neaparat la creier), nu-i mai satisface nevoile de grando-manie? Ce te faci cand omului acesta ii este foame de putere (a nu se confunda cu forta, caci foarte rar cele doua se intalnesc intr-o singura fiinta)?

Vedeti voi, dragi colegi, zilele acestea ne confruntam cu dezechilibre de tot felul.

Vedem in jurul nostru persoane care, desi au avut sansa lor (unele chiar mai multe, in mod nemeritat) de a dovedi ca au capacitatea, aptitudinile si skill-urile necesare pentru a se plasa corect si a se mentine pe scara evolutiei umane si profesionale, nu numai ca au esuat, dar unele persoane (am rezerve serioase in a folosi aici cuvantul "oameni") chiar si-au anticipat esecul! Si tot degeaba!

Si-au imaginat (si unii chiar au trecut pe plus de etapa asta), ca nu va afla nimeni ca Legea medierii a fost croita inca de la inceput, in mod intentionat, dupa tiparul intereselor de moment si al oportunismului! S-au aliat intr-o formatiune parazita, s-au atasat de ceea ce trebuia sa reprezinte Medierea in tara asta, si au inceput sa faca ce stiau ei mai bine: sa consume, sa se hraneasca.
Dar nu si-au imaginat niciodata ca ceea ce la inceput ii indestula, adica ignoranta, lipsa de informare, vidul de reglementare si mai ales naivitatea oamenilor, mai tarziu le va aduce pieirea!

Am rugamintea, dragi colegi, sa le adresam acestora pe rand, cate o intrebare. Eu am mai multe si as incepe asa:

Ce nu intelegeti din ecuatia asta, numita Mediere, onorati ex-membri ai Consiliului?

Ca X, singura necunoscuta, sunteti domniile voastre?

Ce nu intelegeti?

Nu intelegeti ca valoarea lui X a fost pana acum zero (0)? Si ca zero (0) adunat la ceva (adica noi) nu poate da tot zero?

Ceea ce devine insa halucinant, este ca voi vreti ca noi sa uitam ca valoarea lui zero (0) este si va fi intotdeauna aceeasi! Adica zero!

Si ca niciodata, dar niciodata, "zero raspunsuri" nu va fi mai mare decat "douazeci de mii de intrebari", asa cum intotdeauna "zero rezultate" va fi mai mic decat "douazeci de mii de investitii"!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu